Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Новомлинівська сільська рада» (код ЄДРПОУ: 04352612) був реорганізований і увійшов до складу Розівської громади

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-70 - Метастудія (Вінниця)
Vlada.ua - розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Новомлинівка
Розівський район, Запорізька область

До відома громадян!Інформація від Розівського РЦСССДМ щодо патронатних вихователів

ШУКАЄМО ПРОФЕСІЙНИХ БАТЬКІВ !!!

 

                  Патронат над дитиною – тимчасовий догляд, виховання та соціально-психологічна реабілітація дитини в сім’ї патронатного вихователя на період подолання дитиною, її батьками або іншими законними представниками складних життєвих обставин. Дана форма влаштування дитини дає можливість не відривати її від місця походження та дозволяє спілкуватися з біологічними батьками, з якими фахівці працюють на подолання складних життєвих обставин і повернення дітей у родину.

 

 Патронатний вихователь – це особа, яка за участю членів сім’ї надає послуги з догляду, виховання та соціально-психологічної реабілітації дитини у своїй сім’ї.

 

 Сім’я патронатного вихователя – сім’я, в якій за згоди всіх її членів повнолітня особа, яка пройшла спеціальний курс підготовки, виконує обов’язки патронатного вихователя на професійній основі.

 

 Патронатним вихователем може бути громадянин України, який має вищу освіту, позитивний досвід виховання дітей, відповідні житлові умови для надання послуг з догляду виховання та соціальної реабілітації дитини в своєму помешканні. Обов’язковою умовою є наявність у патронатного вихователя добровільного помічника із числа членів сім’ї.

 

       Патронатний вихователь не може поєднувати надання послуг патронату над дитиною з іншими видами діяльності, які перешкоджатимуть якісному виконанню умов договору про патронат над дитиною.

 

Кандидат у патронатні вихователі подає до районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді за місцем проживання такі документи:

 

 заяву;

 

 копії свого паспорта та  кандидатау  помічникипатронатного вихователя;

 

 довідку про склад сім’ї (форма № 3);

 

 копію диплома про вищу освіту;

 

 копію трудової книжки (за наявності);

 

 висновки про стан свого здоров’ята кандидата у  помічники патронатного вихователя;

 

 довідки від нарколога, психіатра та фтизіатра, в т.ч. і для осіб, які проживають разом із кандидатом у патронатні вихователі;

 

 довідки про відсутність судимості, в т.ч. і у повнолітніх членів сім’ї, які проживають разом з кандидатом у патронатні вихователі;

 

 документ, що підтверджує право власності або користування житловим приміщенням;

 

 письмова згода на влаштування дітей до цієї сім’ї усіх повнолітніх членів сім’ї кандидата у патронатні вихователі, які проживають разом з ним, а також дітей, за умови досягнення ними віку, коли вони спроможні самостійно висловлювати свою думку.

 

         Термін перебування у сім’ї патронатного вихователя визначається потребами дитини та залежить від складності життєвих обставин, які спричинили влаштування дитини, але не має перевищувати 3 місяці. В окремих випадках його може бути продовжено до 6 місяців.

 

        На утримання влаштованої під патронат дитини нараховується соціальна допомога в розмірі двох прожиткових мінімумів на місяць для дитини відповідного віку.

 

 

         Якщо ви виявили бажання стати патронатним вихователем, звертайтеся до Розівського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді за адресою:

смт.Розівка, вул. Центральна, 104,

тел.  97-5-61.

« повернутися до списку новин


Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Rda.org.ua, Rayrada.org.ua, School.org.ua, Osv.org.ua